Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; GDLR_Import has a deprecated constructor in /data/domains/grafologiaiakademia.hu/web/webroot/wp-content/plugins/goodlayers-importer/goodlayers-importer.php on line 27
Verbényi József -

Verbényi József

Részletek

W. Barna Erika: Verbényi József grafológus szemmel

Megjelent: Testnevelési Egyetem

 

Verbényi József

Verbényi József

“Ha elmélyülten szemléljük Verbényi József kézírását, akkor csodálatos rendet és harmóniát látunk benne. (…) Önvállalása magas, törekszik arra, hogy maszkok nélkül éljen, az őszinteség természetes igénye. Mélységesen önmaga minden helyzetben, saját belső törvényei vezérlik, amiből fakadóan a szavai és tettei harmóniában vannak, mélyen azonosul mindazzal, amit tesz, és amit mond. Elutasítja a képmutatást, a megalkuvást, önromboló meghunyászkodást. Belülről kifelé nyilvánul meg minden tettében, nem külső elvárások alapján, hanem belső mércéje alapján adja hozzá önmagát a világhoz. Számára az önmagához való hűség és a mások iránti tisztelet magától értetődő mérce.

Személyiségének átütő ereje, az adott szónak súlya van: olyan férfi, aki képes  betartani az ígéretét, aki pontosan tisztában van a saját maga és mások iránti felelősség súlyával.”

verbenyijozsef

 

“A biológiai életkorához képest jóval fiatalabb pszichés életkor látható, amelynek forrása a megőrzött szellemi frissességben, kristályosult értékrendben, az egész életúton gyűjtögetett és érlelt bölcsességben rejlik. A homogén írásképben megcsodálhatjuk rendkívüli lélekerejét és szellemi magaslatait. (…) Súlya van a kézírásnak, szinte utolérhetetlen magas minőségű, ami fejlett erkölcsiségre, megvesztegethetetlenségre, igazságérzetre utal. Rendkívüli fegyelmezettség, akaraterő, szívósság segítette céljai elérésében, a nehéz élethelyzetek túlélésében.”

“Fejlett pedagógiai érzék körvonalazható, ami jó kommunikációs készségén, következetességén, mély emberismeretén, bizonyos keménységén alapul. Tud erőt adni, tud inspirálni, de tud keményen fegyelmezni, ha kell, ha szükséges, s mindezt azért, hogy a legjobbat hozza ki a másik emberből.

Az íráskép életteli gazdagsága kivételes egyéniséget jelez, példaként állhat mindenki előtt, hogyan lehet idős korra is megőrizni a lélek erejét, a derűt, a szellemi nyitottságot és éberséget.”