Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; GDLR_Import has a deprecated constructor in /data/domains/grafologiaiakademia.hu/web/webroot/wp-content/plugins/goodlayers-importer/goodlayers-importer.php on line 27
W. Barna Erika -

W. Barna Erika

Sorsszerű lehet, hogy a kézíráskutatásban találtam meg az életcélomat, örömömet. Középiskolai tanárként csodálkoztam rá először a kézírás és a személyiség bensőséges kapcsolatára, amit a világon már sokféle módon tudományos módszerrel is kimutattak, bizonyítottak.

1988-ban köteleződtem el e szakterület mellett és többféle szálon elindítva gyarapítottam, műveltem a wbarnaerikagrafológiát. A tudásom mélyítésére szereztem meg a második diplomámat 1997-ben a SOTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján.

Cereg Grafológiai Akadémia

Brüsszeli szakmai háttérrel, Michel De Grave patronálásával és Demeter Anikó kolléganőmmel létrehoztuk a CEREG Grafológiai Akadémiát azzal a céllal, hogy magas szintre fejlesszük a hazai grafológiát. Tevékenységünk nyomán került be a magyar grafológia a nemzetközi szakmai vérkeringésbe.

I. Nemzetközi Grafológiai Szabadegyetem

A magyar grafológia történetében elsőként 1992-ben szerveztem meg az I. Nemzetközi Grafológiai Szabadegyetemet, majd 1994-ben megalapítottam, elindítottam a Nemzetközi Grafológiai Szemle című szaklapot. Demeter Anikóval együtt oktattunk, továbbképzéseket tartottunk.

Nemzetközi jelenlét

Több nemzetközi konferencián tartottam előadást, így Bolognában, Bordeau-ban, Párizsban, Brüsszelben, Dublinban, Genfben, Nyitrán is, megismerve a külföldi módszereket, kutatási eredményeket.

Kutatási terület

Speciális kutatási területem a szellemi elődök életútvizsgálata (köztük pl. József Attila, Csontváry Kosztka Tivadar, Kőrösi Csoma Sándor, Rudolf Steiner).

Képesség diagnosztika

A CEREG Grafológia Akadémián komplex módszert dolgoztunk ki a tehetségszűréshez és képességdiagnosztikához, amellyel eddig több ezer fiatalnak és felnőttnek nyújtottunk segítséget a pályaválasztásban és karrierépítésben. Hasonlóan sok-sok gyermeknek segítettünk az írászavarok gyógyításában a grafoterápia módszerével.

Könyveim

Eddig kilenc könyvem jelent meg, amelyek közül a legjelentősebbek:

Beszél az írás (4. kiadás: 2008)

Grafológia a korszerű személyügyi munkában (2001)

A grafoterápia alapjai (2. kiadás: 2007)

Kézírás és karrier (2011)

A kézírás teremtő hatalma (2016)