A kézírás teremtő hatalma

Megjelent a legújabb, kilencedik könyvem:

szeretettel ajánlom!

Recenziók

konyvW. Barna Erika, a Beszél az írás című sikerkönyv és más grafológiai művek szerzője, ebben a könyvében összegzi mindazt a tudást, amit több évtizedes kutatásai során a kézírás történetéről és pszichológiai hátteréről összegyűjtött. Organikusan vizsgálja az emberi szellem egyik legnagyobb eredményét: a gondolatoktól a látható írásképig lezajló belső utat.
A könyvet Nagy Zoltán neurológus professzor, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet főigazgatójának vendégtanulmánya, illetve a szerző beszélgetései teszik teljessé. Tudósok, művészek, tanárok és diákok, közéleti személyiségek – köztük Jókai Anna író, Vidnyánszky Zoltán agykutató, Hegedűs Endre zongoraművész, Papp Lajos szívsebész, Grandpierre Attila zenész-csillagász és Székely László jogász, az alapvető jogok biztosa – vallanak a kézíráshoz való személyes és szakmai viszonyukról.
Ajánlott olvasmány mindenkinek, hiszen a kézírás minden ember érint – akár alkalmazza, akár nem ezt a képességét. A mű elolvasása magasabb írástudatossági szintre juttat, új dimenziókat tár fel a kézírás rejtelmeiben. Teszi ezt olvasmányos stílusban, eredeti látásmóddal.
Nemzetközi tudományos kutatások alapján jól követhető, hogy milyen előnyökkel jár a kézírás gyakorlása, és miért érdemes a gépírás mellett is megőrizni ezt a tudásunkat. A betűvetés bemutatott szellemi-lelki folyamata által egy különleges világmodell is körvonalazódik.

A Könyvtárellátó recenziója:

W. Barna Erika évtizedek óta foglalkozik a legmagasabb szinten, grafológus-szakértőként és kézíráskutatóként a kézírás elemzésével,értelmezésével. A jelen kötetét egyfajta rezümének szánta, amelynek keretei között összegzi mindazt a hatalmas elméleti tudásanyagot és szakmai tapasztalatot, amire a kutatással, elemzéssel eltelt időszak alatt szert tett.

Műve első fele tekinthető egyfajta részletes, általános jellegű bevezetésnek többféle, egymással szorosan összefüggő témakörbe: a kézírás jeleinek vizsgálatába és értelmezésébe, a pszichografológiába, valamint az írás és grafológia kultúrtörténetébe, olyan témákkal kiegészítve, mint kézírás jelentőségének és gyakorlatának huszonegyedik századi radikális átalakulása, illetve Béres József életének fontos állomásai írásképe tükrében.

A mű második részében a szerző a grafológia témaköréről és a kézírás kultúrájáról beszélget közismert magyar tudósokkal és művészekkel pl. Papp Lajossal, Vidnyánszky Zoltánnal, Náray-Szabó Gáborral, Jókai Annával, Grandpierre Attilával, Farkas Lőrinc Imrével stb.). A kötetet Nagy Zoltán neurológus tanulmánya, a Fohász a kézírásért című ima magyar,angol, német és francia változata, illetve jegyzetek és irodalomjegyzék zárja.

Minden érdeklődőnek ajánlható, komoly és alapos munka, amelynek a helye közkönyvtárak polcain van. “www.kello.hu minden jog fenntartva”